
Adalar’da faytonların kaldırılarak yerlerine motorlu araçların getirilmesi ve faytondan “kurtarılan” atların akibeti konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından sürekli olarak YANLIŞ bilgi veriliyor. Bu ısrar “İmamoğlu’na da mı çevresi tarafından bu yanlış bilgiler veriliyor ?” sorusunu akla getiriyor.
Son olarak 12 Eylül’de, İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarında yayınlanan videonun tanıtım yazısında şöyle deniyor: “Adalarda kangren olmuş sorunları çözeceğiz demiştik çözdük. Faytonlarda kullanılan atları satın aldık, hepsinin bakımını ve tedavisini yaptık. Bu ilçemize özel elektrikli araçları hizmete sunduk. Atlarımız sağlıklı, Adalılar mutlu, İstanbullular memnun oldu.”
20 milyonluk İstanbul’un nabzını nasıl ölçtükleri belirsiz ama bildiğimiz kadarıyla Adalıların tepkisini ölçmek için bugüne dek herhangi bir kamuoyu araştırması yapılmadı. Yapıldıysa bir zahmet İBB açıklasın da öğrenelim. Hal böyleyken sürekli olarak Adalıların bu kararlardan memnun olduğu NEYE DAYANARAK söyleniyor? Bir şey kırk defa söylenirse olur diye mi umut ediliyor?
Atların sağlıklı olduğu hepsinin bakım ve tedavisinin yapıldığı ise,hadi yalan demeyelim, daha da yanıltıcı bir bilgi. Üstelik 700 civarında atın hukuksuz karantina sırasında ve İBB ahırlarında hareketsizlikten bilekleri şişerek, barsakları düğümlenerek ÖLDÜKLERİ ve daha da fazlasının, bir iki istisna dışında, koşulları meçhul yerlere yine en iyi ihtimalle çalışmak üzere gönderildikleri bilinirken. Üstelik, 2 Eylül’de yaptığı açıklamada İBB İlçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban rakamı 100 at olarak verse dahi ilk kez İBB ahırlarındaki at ölümlerini kabul etmişken.
Sözünü ettiğimiz videonun içeriği de yanıltıcı bilgilere iyi bir örnek. İmamoğlu; seçimlerden 13 gün önce ziyaret ettiği Büyükada’da yaptığı konuşmada, fayton meselesinden sözederken, atlar için “bir bakım merkezi kuracaklarını” ve “kimseyi aldatmayacaklarını” söylemişti.
Konuşmanın bu bölümünü veren yukarıda linkini verdiğimiz videoda nedense İmamoğlu’nun bu sözleri kesilmiş. Neden SAKINCALI BULUNMUŞ acaba? Bu sözler yerine getirilmediği için mi?
Tam metin şöyle: “Adalar’da bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşerilerimiz, dostlarımız var. Bu süreci en insanı, vicdani kurallarla, hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı çalışması ilgili süreçleri denetleyerek, beraberce ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız, koruyacağız. Bakım merkezi kuracağız. Her konuda işin içinde olacağız,dışarıdan seyretmeyeceğiz yani kimseyi aldatmayacağız.”
https://www.google.com.tr/…/ekrem-imamoglundan-adalarda…
Orijinal videoda 16.28’den itibaren izlenebilir.
İmamoğlu, dış dünyada “Türkiye’nin yükselen yıldızı” olarak tanımlanan, CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığına yakıştırılan parlak bir siyasetçi. Üstelik seçimlerin tekrarı onu adeta seçmeninin gözünde bir kahraman yaptı. Buna karşın %71’inin oylarını aldığı Adalıların İBB tarafından benzer propoganda videoları ile APTAL yerine konması İmamoğlu’nun prestijine vurulan ağır darbeler değil midir?
Üstelik İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarında bu konularda gerçekleri anlatan yorumlar yapmaya kalkışırsanız AKP trolü olduğunuzla başlayan türlü hakarete, galiz küfürlere maruz kalıyorsunuz. İBB’nin ne zamandan beri AKP’ninkileri edepsizlikte gölgede bırakan böyle bir TROL ORDUSU var ve neden?
Bunlardan Adalar’a ait sosyal medya gruplarında da mevcut. Çoğunun Adalar ile hiç bir bağlantısı yok. Nasılsa bu gruplara dahil olmuşlar. Ne zaman fayton deseniz at ölümleri deseniz üstünüze hücum ediyorlar. Neyse ki, aldıkları tepki nedeniyle artık çoğu görece nezih bir dil kullanıyor. (Bizimle aynı fikirde olmayıp bunu ifade eden gerçek Adalıları tenzih ederiz bu arada.)
Özellikle at ölümlerini gündeme getirdiğinizde, hesabınızın ve verdiğiniz linklerin sahte olduğu suçlamaları ile dahi karşılaşabiliyorsunuz.Üstelik bu kişiler İBB ahırlarında çekilmiş ölü ya da hasta at fotoğraf ve videolarını da RAUM denilen duyulmadık bir hastalığa bağlıyorlar. (Kastettikleri RUAM ise bu hastalığı yakalanan atlar iğne ile itlaf edilip özel çukurlara gömülüyorlar. ) Henüz İBB satın alma işlemlerine başlamadan çok önce 105 at bu şekilde RUAM gerekçesi ile itlaf edilmiştir. (Bu atların test sonuçları nedense halen AÇIKLANMAMIŞTIR. )
Şunu açıkça belirtelim. 700 civarında atın ölümü çok CİDDİ bir meseledir. Üstelik her daim fayton atların nasıl zülümden kurtarıldığı masalı anlatılırken. Bu atların İBB ahırlarında başlarına gelenlerin kuşkusuz pek çok TANIĞI da vardır. Gün gelir, siyasi hayatının kritik bir aşamasında bu dosya, öncelikle bugün kendisine yanlış bilgiler veren kişilerce, İmamoğlu’nun ÖNÜNE KONUR.
Sayın İmamoğlu, işin DOĞRUSU şudur; katılımcı yönetim sözü vermişken tepeden inme alınan faytonları kaldırma ve yerine motorlu araçlar koyma kararı, bu süreçte heba edilen atlar, Adalılar nezdinde prestijinizi ve güvenilirliğinizi ciddi bir şekilde ZEDELEMİŞTİR. Faytonların kaldırılması YASALARA AYKIRI bir karardır ve Adalar’a telafisi imkansız bir şekilde ZARAR VERECEKTİR. Maalesef bütün bunların faturası ilerde size kesilecektir.
Siz HALKIN OYLARI ile seçildiniz, gücünüz halkın desteğidir. HALKI KÜSTÜRMEYİNİZ. Şu ya da bu kişilere değil, HALKA İNANINIZ. HALKA DAYANINIZ. Yoksa şu anda yapmakta olduğunuz gibi BİNDİĞİNİZ DALI KESERSİNİZ.
Bizden söylemesi…
Selin Çağlayan – 19 Eylül 2020