Heybeliada Çamlimanı Koyu’nun Diyanet’e tahsisine karşı: Kıyıları Geri İstiyoruz

Çamlimanı Koyu’ndaki işletme, alanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi dolayısıyla tahliye edilirken, Adalılar ‘Kıyılar Halkındır’ dedi. Fotoğraf: Zeynep Alpar.

Heybeliada Mahalle Meclisi Girişimi sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklama şöyle:

Heybeliada #Çamlimanı Koyu, alanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi gerekçesiyle mevcut işletmeden bugün boşaltılacak… Heybeliadalılar Çamlimanı’nda toplanıyor…

Heybeliada Sanatoryumu Davasında görevli mahkemenin aldığı iptal kararı ortada iken yanlışlıkla dışarıda bırakılan bir parsele ait işlevlendirme geçerli olamaz!

Heybeliada Sanatoryumu arazisi ve 100 yıldır bu arazinin doğal parçası olan Çamlimanı Koyu, haksız hukuksuz tahsislerle başka bir amaçla kullanılamaz.

Kıyılarımız, bu kapsamda Heybeliada kıyıları mafyaya, tarikatlere, ilgisiz kurumlara peşkeş çekilemez!

Çamlimanı’nda Adalar Belediyesi’ne işgaliye ödeyerek plaj işleten işletmenin ortadan kaldırılıp bu alanın tümüyle ilgisiz bir makama tahsis edilmesi hukuka, anayasa ve yasaların “kıyılar halkındır, özelleştirilemez!” diyen temel hükmüne aykırı olduğu gibi akla, vicdana da aykırıdır.

Bu karar ve idari işleme sessiz kalınması durumunda Heybeliada’da denizden yararlanılan son bir mekan da halka kapatılmış olacaktır.

Kaynağını anayasadan, yasalardan almayan, tersine bunları ihlal eden, yok sayan hiçbir idari karar yasal değildir, keyfidir.

Heybeliada Sanatoryumu Davası sırasında sehven -ve idari ayrıntı dikkate alınarak- dava dışı kalmış bir parselin, bu durum fırsat bilinerek tümüyle ilgisiz kuruma tahsis edilip adalılara ve İstanbullulara kapatılması kabul edilemez.

Adalar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi duruma halk yararına müdahale etmeli, Adalar Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği bu hak ve hukuk dışı olduğu kadar akıl dışı kararın düzeltilmesi için harekete geçmelidir.

Çamlimanı’nı ve bütün #KıyılarıGeriİstiyoruz

#KıyılarHalkındır #KıyılarHepimizin

Kaynak: https://twitter.com/HeybeliMahalle/status/1783392702689620187

Orhan Silier tarafından yapılan basın açıklaması:

Yorum bırakın