Adaların İmar Planı Ne Getiriyor, Nasıl İtiraz Edilir?

Adaların Atları Platformu olarak, Adalar İlçesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nın İBB tarafından hazırlandığı 2020-21 döneminde halkın katılımını sağlama amaçlı toplantılarda yer almış ve plan ekibine yazılı olarak da görüş bildirmiştik.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı ‘Müsilaj’ gerekçesiyle Adalar’ı ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan ederek plan yetkisini belediyeden aldı. İBB, hazırlanan planların Bakanlığa teslim edildiğini açıkladı, ama Bakanlığa teslim edilen planları ısrarla sorduğumuz, dilekçelerle bilgi istediğimiz halde Adalılarla paylaşmadı.

Temmuz ayı sonunda Bakanlık tarafından askıya çıkarılan planların itiraz süresi 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü doluyor. Bu süre geçtikten sonra da planlara karşı dava açmak mümkün. Ancak itiraz etmek her vatandaşın ücretsiz olarak yapabileceği daha temel bir işlem.

Bakanlık tarafından askıya çıkarılan planların İBB’nin hazırladığı 1/5000’lik planları temel aldığını öğrendik. Adalar Belediyesi de planlama hakkındaki mevzuat gereği 1/1000’lik planları hazırlamış ve her iki plan eşzamanlı olarak ÇŞB tarafından onaylanmış durumda.

Bu sayfada konunun uzmanlarının plan hakkındaki açıklamalarını, planla ilgili bilgi toplantı kayıtları ve yayınları bir araya getirmeye çalışacağız. İmar Planı’na itiraz dilekçe örneklerini ve itiraz yollarını da burada bulabilirsiniz.

Adalılar ve Adaları korumak isteyen tüm vatandaşlar 24 Ağustos Perşembe günü saat 13.00’da Ataşehir’de, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na plana itiraz dilekçesi vermeye davetli.

Dilekçeler:

Burada paylaşılan dilekçeleri indirip düzenleyerek e-devlet üstünden itirazda bulunabilir veya doğrudan Ataşehir’deki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na giderek Adalar İmar Planı’na itiraz edebilirsiniz. İtirazların şahsen yapılması gerekiyor.

E-devlet üzerinden itiraz etmek isteyenler yöntemi bu videodan izleyebilir:

Adalarda çeşitli çalışma grupları ve kişiler itiraz dilekçeleri hazırladı. Halen üstünde çalışılan dilekçeler de var. Elimizde ulaşan örnekleri buradan indirerek itirazlarına gerekçe olarak değerlendirebilirsiniz.

ADALAR İÇİN ORTAK DİLEKÇE:

Ali Erkurt, Asu Aksoy, Haluk Eyidoğan, Pervin Çelik Dilekçesi:

Avukat Can Bıçakçı tarafından hazırlanan dilekçe:

Heybeliada Mahalle Meclisi Girişimi dilekçe:

Burgazada Mahalle Meclisi örnek dilekçe:

Jeolofizik Prof. Haluk Eyidoğan itiraz gerekçeleri:

Heybeliada Mahalle Meclis Girişimi itiraz gerekçeleri:

Toplantı kayıtları:

Arka Güverte’ye ve Burgazada Mahalle Meclisi’ne Teşekkürler.

Basına yansıyan bilgi ve görüşler:

Açık Radyo Dünya Mirası Adalar Programı Avukat Pervin Çelik ile Adalar İmar Planı Değerlendirmesi (radyo yayını podcast bağlantısı için burayı tıklayın: https://acikradyo.com.tr/program/193273/kayit-arsivi), 22 Ağustos 2023.

Adalar’a Talan Kapıda: Bakanlık ile İBB’nin ‘Koruma Amaçlı Plan’ına Vatandaşlardan Tepki Var – Cumhuriyet, 22 Ağustos 2023.

Bakanlık ve İBB’nin Katkılarıyla: Burgazada’ya Otel, Aya Nikola’ya Lojistik Alanı, Diken, 20 Ağustos 2023. (Mimar Ali Erkurt’un bu haberle ilgili itirazı, kendisinin izniyle yayınlıyoruz. Yazının en altına bakınız.)

Adalar’ın nüfusu ikiye mi katlanacak? Doğal Sit derecesi düşürüldü, imar planı askıda. Medyascope, 16 Ağustos 2023.

Atlar açısından İmar Planı

Adaların Atları Platformu olarak ısrarla üzerinde durduğumuz konulardan biri, tarihsel olarak atların yaşadığı Büyükada, Heybeliada ve Burgazada’nın üçünde de at ahırlarına planda yer verilmesi ve ahır yapımının sağlanmasıydı. Bakanlığın onayladığı imar planında bu talebin kısmen yer aldığını görüyoruz. Üç adada da ahır alanları ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak gösterilmiş; Belediye Hizmet Alanı olarak gösterilen başka yerler de var ve bunların fonksiyonu arasında at ahırı ve atla yaşam merkezi belirtildiği gibi diğer hizmetler de sıralanıyor. Planlarda ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak belirtilen ahır alanlarının mutlaka ahır olacak şekilde kayda geçirilmesini istiyoruz. Bu alanların 1960’lı yıllarda İstanbul Belediyesi’ne kiralanma şartı da ahır yapımıdır; alanın başka şekilde kullanımı kira şartının ihlal edeceği gibi, ahırların bulunduğu orman bölgesine insan trafiği çekerek, orman yangını başta olmak üzere çeşitli riskler getirecektir.

İBB’nin Atlı Zabıta birimi atları şu anda sadece Büyükada’daki İspark ahırında barınmakta. Özellikle orman yangınlarının çıkmadan önlenmesi konusunda çok etkin olabilecek atlı zabıtanın her adada sürekli görev yapması açısından da tüm adalarda ahıra ihtiyaç var.

Marmara Denizi açısından imar planı: Adalar’dan Marmara’ya atıksu deşarjı

Onaylanan imar planlarında ada kıyılarında atıksu deşarj noktaları görünüyor. Oysa, Marmara Denizi hakkında çalışan uzmanlar, atık suyun arıtılmış olsa dahi hiçbir şekilde denize boşaltılmaması gerektiğini önemle vurguluyor. Marmara Denizi atık su için alıcı ortam olamaz. Atık suyun arıtma düzeyi yeniden kullanıma uygun olmalı, su denize deşarj edilmeyip kullanılmalıdır.

Adalar’da atıksu deşarjına karşı hukuksal yönden en sağlam gerekçeler:
30.12.2021’de Resmi Gazetede yayınlanan tüm Marmara ve Adalar’ın hassas su kütlesi olduğu beyanı,
04.11.2021’de tüm Marmara’yı özel koruma bölgesi ilan eden CB kararı,
15.06.2022’de Çevre kanununa gelen değişiklikle İstanbul’da tüm atıksu arıtma tesislerinin ileri arıtma olması zorunluluğu getirilmesi (bu kanun en azından hassas su tanımından giderek ileri arıtmayı geri dönüşüme vermenin dayanağını oluşturur).

(Bilgiler için Marmara Yaşasın grubuna teşekkür ederiz.)

Notlar:

Bazı itiraz noktalarının bu haberde yansıtılmış olmasından son derece memnunum. Bazı bilgilerin haberde yeteri özen gösterilmeden ve yanlış anlamaya neden olacak şekilde yer bulmasından ise haber-yorumun değeri açısından endişeliyim. Bu endişelerimi de sizinle paylaşmak isterim. Haklı itirazlarımızı yapabilmemiz, iddialarımızı gerçeklerle desteklememiz için doğru bilgilerle sağlam bir zeminde olmamız gerekir.

Sırası ile takip edersek;

1.‘Büyükada Beylikdüzü’nde bir yer değil’
Başlığınız altında yazdıklarınız ve kaynak kişiden aldıklarınıza “kıyıların plan dışı bırakılmasıyla dolgu alanların da legalleştirildiği” ibaresi dışında katılmamak mümkün değil. Dolgu alanlar legaldir (maalesef) yasa böyle. Bu ayrı bir konudur.

2.Dolgu alana heliport 

Haberde kullandığınız bir fotoğraf var. Bu 2 yıl önce davalık olan heliportun yerini gösteriyor. Sanki bugün oraya tekrar heliport yapılacakmış gibi bir anlatım olmuş; bu doğru değil.

  1. Plajların çevresindeki alanlar 1’inci derece doğal sit alanı olmasına karşın buralar 3’üncü derece sit alanı olarak görülüyor. Planlardaki bu karar, söz konusu alanlara marina, katı atık düzenli depolama tesisi, atık su arıtma tesisi ve akaryakıt istasyonu yapılmasına izin veriyor.

Adalar da hiçbir yerin sit derecesi değişmedi. Sit derecelerinin değiştiği yolundaki haber ve yorumlar tamamen gerçek dışı, endişelerin gerçek gibi anlatımı. Ayrıca 1/5000 plan hükümlerinin 11. Maddesinde “Plan onama sınırları içinde akaryakıt depoları, sanayi tesisleri kurulamaz, maden arama ve madencilik faaliyetleri yapılamaz “ diyor.

  1. Aya Nikola için söylenenlere her kelimeye teşekkürler.
  2. Ada sakinlerinin toplantıda öğrendiği bilgiye göre, koruma kurulu bu yapıların tescillenmesiyle ilgili talebi reddetti.

Bu ifade doğru değil çünkü Koruma Kurulu bunları reddetmedi sadece henüz görüşmedi. Koruma kurulu müdürü ile yaptığımız görüşmede bu yapıların tescil kararları için kurulun toplanacağını söyledi. Bu konuyu başından beri hassasiyetle takip ediyoruz. Çünkü en temel konulardan biri. Ve adalara asıl koruma şemsiyesi bu yolla sağlanabilecek.

  1. ”Tescilsiz ve 2 bin metrekareden büyük alanlar var. Söz konusu imar planıyla tescilsiz yapının içine daha yüksek yoğunluklu bir yapı inşa edebiliyorsunuz. Bunun adı düpedüz ifraz yapmaktır.”

Bu ifade ile herhalde “tescilsiz parselin içine “ demek isteniyor. “Daha yüksek yoğunluk”tan ne kastediliyor anlayamadım, tam tersine 2000 m2 ye verilen KAKS 0,55 bile olsa 2000×0,55 = 1100 m2 değil maksimum 200 m2 taban alanına oturan 2 katlı bir yapı yapabiliyorsunuz, yani plan 400 m2 emsal veriyor. Tam tersine yüksek değil düşük yoğunluklu. Yani bu da doğru bir bilgi değil.
Ayrıca ifraz yapmak nasıl oluyor anlayamadım. İfraz bir arazinin bölünerek yeni tapular elde edilmesidir. İfrazı tanımı dışında kullanmak doğru değil.

Bunlar en sorunlu gördüğüm ifadeler. Bizim plana nasıl itiraz edeceğimizi ve hangilerinin düzeltilmesi talebinde bulunacağımızı bilebilmemiz için önce doğru bilgi ile hareket etmemiz gerekir.
Biliyorsunuz ki, itiraza konu ettiğimiz bilgilerin yanlışlığı, itirazda bulunacağımız tarafın elini güçlendirir. Bugüne kadar da bu hep böyle oldu.

Adaların İmar Planı Ne Getiriyor, Nasıl İtiraz Edilir?” için bir yanıt

Yorum bırakın